Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.04.2024

Прокурори провели зустріч зі студентами та обговорили проєкт «Прокурор громади»

У Львівській обласній прокуратурі пройшла зустріч прокурорів з студентами юридичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка.
Студенти познайомились з професією прокурора та особливостями роботи в органах прокуратури.
 
Перед учасниками зустрічі виступили прокурор Спеціалізованої екологічної прокуратури – Маргарита Твардовська, а також заступниця керівника Галицької окружної прокуратури міста Львова – Зоряна Никеруй.
 
В ході спілкування обговорили дотримання прав людини в межах кримінального провадження та застосування європейської практики і принципів у кримінальному процесі. Також розповіли студентам про можливі порушення під час здійснення досудового розслідування, використання прокурором належних, допустимих і достатніх доказів та про вимоги до проведення слідчих (розшукових) дій та застосування запобіжних заходів.
 
Окрім цього, Зоряна Никеруй провела студентам лекцію про новий проєкт «Прокурор громади». Це нова ініціатива, спрямована на практичне втілення принципу, який полягає у тому, що в центрі роботи прокурорів та правоохоронців – інтереси людини та її безпека.
 
Також після лекції прокурор провела з ними судові дебати у форматі «муд-корту».
 
Зустріч відбулася у цікавій дискусійній формі, кожен охочий мав змогу поставити прокурорам запитання пов’язане з професійною діяльністю та почути реальні історії з практики прокурора.
 
Відділ інформаційної політики
Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 23