Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.01.2017

Інформація щодо діяльності Консультативної ради (групи) при прокуратурі Львівської області

14.07.2016 року відбулися установчі збори членів Консультативної ради (групи) при прокуратурі Львівської області. На них було обрано голову ради, двох заступників, а також секретаря та затверджено склад ради.
Також на засіданні Консультативною радою було затверджено Положення про Консультативну раду (групу) громадських фахівців при прокуратурі Львівської області. Після цього Положення було затверджено наказом прокурора області від 01.08.2016 року за №159.
Окрім цього, Консультативна рада працює не лише на загальних зборах, а й комісійно. Так, на першому засіданні було вирішено створити 8 комісій, які працюють щочетверга.
Перелік комісій:
- Комісія з питань дотримання законності в сфері боротьби з корупцією, хабарництвом, організованою злочинністю в органах державної влади та місцевого самоврядування;
- Комісія з питань дотримання законності в сфері етики, доброчесності, та професійної діяльності;
- Комісія з питань дотримання законності в сфері фіскальних та правоохоронних органів;
- Комісія з питань дотримання законності в сфері захисту прав та свобод дітей;
- Комісія з питань дотримання законності в сфері бюджетних органів;
- Комісія з питань дотримання законності в сфері землекористування та будівництва;
- Комісія з питань дотримання законності в сфері раціонального природокористування та безпечного довкілля;
- Комісія з питань дотримання законності в сфері кримінального судочинства.
- Комісія з питань дотримання законності у військовій сфері.
Згодом Комісію з питань дотримання законності в сфері захисту прав та свобод дітей було виключено з причин її неефективності.
Загалом Консультативна рада поставила перед собою такі завдання:
1. Налагодження співпраці з правоохоронними органами в сфері боротьби з корупцією, хабарництвом, організованою злочинністю в органах державної влади та місцевого самоврядування.
2. Здійснення моніторингу щодо призначення осіб на посади в органи державної служби та органи місцевого самоврядування.
3. Аналіз заповнених декларацій посадових осіб державної служби та місцевого самоврядування на предмет корупції та хабарництва.
4. Прийом звернень громадян: аналіз, збір інформації та викладення фактів для належного оформлення документів та подальшого реагування.
5. Моніторинг ЗМІ щодо викладених фактів стосовно хабарництва, корупції та організованої злочинності в органах прокуратури, державної влади та місцевого самоврядування.
6. Аналіз дотримання містобудівного законодавства в місті Львові та у Львівській області.
7. Аналіз дотримання земельного законодавства в місті Львові та Львівській області.
8. Сприяння та допомога захисту громадян в правовому полі щодо дотримання вимог законодавства.
9. Співпраця з військовою прокуратурою.
10. Аналіз дотримання норм етики, доброчесності та професійної діяльності прокурорами.
Близько 60% звернень громадян стосуються неналежного стану досудових розслідувань, інші торкаються проблем резонансних питань, незаконних будівництв, лісового господарства та ін. Тому, Консультативна рада у своїй діяльності співпрацює як з прокуратурою, так і з іншими органами. Зокрема, до ГУ НП у Львівській області було направлено численні звернення громадян, які стосуються кримінальних проваджень. До ДАБІ Львівської області, ДАБК у м. Львові ГУ Держгеокадастру у Львівській області, що стосується незаконного будівництва та продажу земельних ділянок та ін.
Під час роботи Консультативною радою було прийнято близько 200-250 заявників. Невелика частина з них обмежилася консультаціями, наданими членами Консультативної ради. А більшість скерованою радою до належних органів. Це близько 150-200 звернень.
Варто зазначити, що Консультативна рада працює безперервно. Більше того, на всіх засіданнях комісій присутній перший заступник голови – Скіра Р.В., інколи на засіданнях також присутній голова ради Гарат І.В. Технічну та організаційну роботу виконує секретар ради – Роса О.С.
З початку роботи Консультативної ради відбулося вже 12 засідань комісій, а також 5 зборів всієї Консультативної ради. Члени ради активно слідкують за подіями в країні та Львівській області зокрема, відповідно реагують своїми зверненнями на всі факти, які вважають важливими у житті суспільства.
Консультативна рада також постійно слідкує за відвідуваністю її членів. У разі, якщо особа не відвідує без поважних причин засідання, її виключають зі складу. Так, від початку діяльності до сьогодні виключено вже 3 осіб.
Не зважаючи на те, що Консультативна рада стоврена і діє в прокуратурі Львівської області, вона активно співпрацює і у військовому напрямку. На третьому загальному засіданні ради 30.08.2016 року було створено комісію з питань дотримання законності у військовій сфері. Адже, зважаючи на події в країні, неможливо стояти осторонь проблем, що виникають у цій сфері.
Постійно при Консультативній раді діє громадська приймальна. З метою вирішення своєї проблеми особа може звернутися за телефонами до керівництва ради, після чого, обов’язково подати письмове звернення з кокретними вимогами або ж прийти на засідання комісій у четвер згідно з графіком.
 
 

кількість переглядів: 1416