Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.10.2014

У Львові керівництво кредитної спілки підозрюють у привласненні 3 млн. грн. коштів вкладників

За процесуального керівництва управління нагляду за додержанням законів спецпідрозділами та іншими органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю і корупцією прокуратури Львівської області, учасників організованої злочинної групи повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 4 ст.190, ч. 3 ст. 209, ч.3 ст. 28 та ч. 2 ст. 366 КК України.

Під час слідства встановлено, що злочинний бізнес із розкрадання коштів громадян, залучених під виглядом вкладів на депозит і пайових внесків, у 2007-2008 роках організувала мешканка міста Львова - директор філії кредитної спілки. Для реалізації афери остання залучила свого сина-кредитного інспектора, бухгалтера згаданої установи та фіктивного кредитоодержувача.

Шахраї привласнювали кошти вкладників шляхом підробки документів щодо їх руху та оформлення фіктивної документації про видачу кредитів на суми викраденого, а у подальшому здійснювали легалізацію (відмивання) здобутих грошей.

Таким чином, зловмисники ошукали 250 вкладників кредитної спілки на суму понад 3 млн. грн.

На цей час у межах кримінального провадження, з метою повернення коштів потерпілих, накладено арешти на майно підозрюваних на загальну суму понад 2 млн. 800 тис. грн.

Триває досудове розслідування.

 

                        Прес-служба прокуратури Львівської області

 

кількість переглядів: 2275