Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.12.2014

Завершено розслідування стосовно посадовців райадміністрації у Львові, які вимагали «відкат» у підприємця

Управлінням нагляду за додержанням законів спецпідрозділами та іншими органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю і корупцією прокуратури Львівської області, 10 грудня скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно трьох посадовців Сихівської районної адміністрації Львівської міської ради, яких було викрито 30 жовтня при отриманні неправомірної вигоди.

Розслідуванням з’ясовано, що один із заступників голови цього органу місцевого самоврядування разом із заступником начальника відділу райадміністрації одержали від представника приватного підприємства 10 тис. грн. «відкату» за укладення договорів підряду, погодження та підписання актів виконаних робіт.

Водночас, задокументовано, що таку ж суму коштів отримав від згаданої особи ще один заступник голови Сихівської районної адміністрації ЛМР за сприяння у пришвидшеному одержанні з Управління державної казначейської служби України оплати вартості проведених фірмою ремонтних робіт.

Дії вказаного посадовця кваліфіковано за ч.2 ст.369-2 КК України. На цей час він перебуває під домашнім арештом.

Двоє інших посадових осіб, які діяли у групі, обвинувачуються у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 368 КК України. Запобіжним заходом їм обрано тримання під вартою, із альтернативою внесення застави, яку ними сплачено.

Усіх трьох обвинувачених звільнено із займаних посад.

 

 

 

 

 

                               Прес-служба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 2653