Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.03.2015

Підприємця судитимуть за незаконне заволодіння бюджетними коштами під час ремонту школи

     Прокуратурою Львівської області затверджено та скеровано до Сихівського районного суду міста Львова обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно директора приватного підприємства, який обвинувачується у зловживаннях при використанні бюджетних коштів, виділених для проведення добудови приміщень однієї з сільських шкіл у Яворівському районі.
     Встановлено, що підприємець, виконуючи будівництво, вніс неправдиві відомості у документацію про обсяг виконаних ним робіт.
     Зокрема, останій зазначив про монтаж його підприємством металопластикових вікон у згаданій освітній установі, достовірно знаючи, що такі уже встановлені в якості спонсорської допомоги ще до укладення договору на завершення добудови школи.
      Таким чином, директор фірми отримав на рахунок майже 200 тис грн з місцевого бюджету за роботи, які ним не виконувались.
      Його дії прокуратурою кваліфіковано за ч. 4 ст. 191 (заволодіння чужим майном у великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем) та ч.1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального Кодексу України.
     Обвинуваченому обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави, яку ним сплачено.
     На майно цього громадянина накладено арешт, а також пред’явлено позов з метою стягнення на користь держави зазначеної суми збитків.
     Крім цього, триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 367 КК України, за фактом службової недбалості посадових осіб, які здійснювали технічний нагляд за виконанням будівельних робіт та підписали згадану документацію із недостовірними даними.
 
 

     Прес-служба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 1381