Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.06.2015

Прокурори продовжують вживати заходів для забезпечення законності під час мобілізації на Львівщині

Задля забезпечення виконання Указу Президента України “Про часткову мобілізацію” від 14.01.2015, затвердженого Законом України № 113-VIII від 15.01.2015, органами прокуратури Львівської області вживаються заходи координаційного характеру, зокрема, посилено взаємодію із місцевими органами влади, міськрайвідділами міліції та військовими комісаріатами із метою своєчасного оповіщення та прибуття громадян, які призиваються на військову службу.

Крім цього, забезпечується оперативне реагування кримінально-правовими засобами щодо виявлених порушень законодавства під час проведення мобілізації. Так, правоохоронними органами розслідується 14 кримінальних проваджень за фактами перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань. Йдеться, у тому числі, про випадки відмови посадових осіб надавати в установленому порядку тимчасово будівлі, споруди, транспортні та інших матеріально-технічні засоби військовим формуванням відповідно до мобілізаційних планів.

Також, на особливому контролі перебуває робота із попередження, виявлення та припинення корупційних діянь під час призову громадян на строкову військову службу. Зокрема, задокументовано одержання лікарем одного із закладів охорони здоров’я Сокальського району від фізичних осіб неправомірної вигоди в сумі 7 тис грн за сприяння у видачі довідок для оформлення опікунства над інвалідами, що надавало право на звільнення від мобілізації. Вказаний медик перебуває на лаві підсудних.

Водночас, з початку четвертої хвилі мобілізації проводиться розслідування у 94 кримінальних провадженнях за фактами ухилення громадян від призову за мобілізацією.

Ще 16 проваджень розпочато за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ст.335 КК України (ухилення від призову на строкову військову службу, військову службу за призовом осіб офіцерського складу).

Загалом, до судів скеровано 9 обвинувальних актів стосовно громадян, що ухилялися від призову, по 6 з них уже винесено вироки.

 

 

Прес-служба прокуратури Львівської області

 

кількість переглядів: 2128