Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.06.2015

На вимогу прокуратури, через численні порушення припинено функціонування ізолятора тимчасового тримання

Як встановлено під час перевірки прокуратурою міста Львова, порушення конституційних прав громадян під час застосування обмежень їх особистої свободи допускаються в ізоляторі тимчасового тримання Львівського міського управління ГУ МВС України у Львівській області.

Зокрема, в установі ігноруються вимоги Закону України «Про попереднє ув’язнення», згідно з яким Законом особи, взяті під варту, мають право на щоденну одногодинну прогулянку. У вказаному ІТТ взагалі відсутній прогулянковий дворик.

Крім цього, немає кімнати для короткострокових побачень з родичами або іншими особами, а в медичному кабінеті відсутні універсальні медичні аптечки з розрахунку на кожну камеру.

Також, не дотримуються санітарно-гігієнічні вимоги при забезпеченні харчуванням затриманих осіб.

З вимогою усунення вищевказаних порушень чинного законодавства прокурором міста Львова винесено постанову про призупинення функціонування ІТТ ЛМУ ГУ МВС України у Львівській області.

На її виконання начальником ГУ МВС України у Львівським області видано відповідний наказ та розпочато проведення ремонтних робіт у згаданій установі з метою усунення усіх недоліків.

 

 

Прес-служба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 2574