Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.06.2015

Завдяки принциповій позиції органів прокуратури Львівщини скасовано 7 незаконних виправдувальних вироків суду

Зокрема, 9 червня 2015 року за апеляційною скаргою прокурора скасовано вирок Личаківського районного суду м. Львова , яким безпідставно виправдано працівницю одного із відділень Львівського обласного діагностичного центру, яка обвинувачувалась у службовому підробленні офіційних документів (ч.4 ст.358, ч.1 ст.366 КК України). Йдеться про підроблення диплому про освіту, одержану за межами України, та витягу з трудової книжки, які в подальшому використала для вступу до одного з вищих навчальних закладів м. Львова.

Незважаючи на зібрані докази, що доводять вину останньої у вчиненні кримінального правопорушення, покази свідків та надані суду докази, районним судом останню безпідставно визнано невинуватою та виправдано у зв’язку з начебто відсутністю в її діях складу кримінальних правопорушень.

Апеляційний суд Львівської області погодився з позицією прокурора щодо невідповідності такого судового рішення фактичним обставинам справи, допущення істотних порушень вимог кримінального процесуального закону та скерував кримінальне провадження на новий розгляд у суд першої інстанції.

Загалом, завдяки принциповій позиції органів прокуратури Львівщини упродовж поточного року скасовано 7 незаконних виправдувальних вироків та відновлено конституційні права потерпілих від їх злочинних діянь.

 

Прес-служба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 3018