Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.07.2015

На Львівщині судитимуть екс-голову сільської ради, через недбалість якого у приватну власність незаконно передано земельні ділянки вартістю майже 2 млн грн

     Прокуратурою Львівської області затверджено та скеровано до суду для розгляду по суті обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно колишнього голови однієї із сільських рад Сколівського району за ч.2 ст.367 КК України (неналежне виконання службових обов’язків, що спричинило тяжкі наслідки)
     Досудовим розслідуванням встановлено, що посадовець підписав витяги з рішень сесії сільської ради, в яких зазначалися завищені площі земельних ділянок, що підлягали передачі у приватну власність.
     У подальшому, головою органу місцевого самоврядування було також підписано видані на підставі цих витягів державні акти на право власності на вказані території.
     Відтак, унаслідок таких дій з комунальної власності на користь фізичних осіб незаконно вилучено 5 земельних ділянок загальною площею 1,89 га та вартістю майже 2 млн грн.
     Зазначимо, що за вчинення вказаного злочину законодавством передбачено покарання у виді позбавлення волі строком до 5 років.
     У ході досудового розслідування на незаконно надані землі накладено арешт.
     Також триває розслідування за фактом підробки витягів із рішень сесії сільської ради щодо передачі вказаних територій у власність.
 
 
 

     Прес-служба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 1888