Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.08.2015

Внесено черговий вирок за ухилення від мобілізації

Сихівським районним судом міста Львова винесено вирок стосовно 27-річного львів’янина, який ухилявся від призову за мобілізацією.

Останній, отримавши повістку та будучи згідно з висновком військово-лікарської комісії придатним до проходження військової служби, без поважних причин у визначений час не прибув до Галицько – Франківського об’єднаного районного військового комісаріату. Таким чином він скоїв кримінальне правопорушення, передбачене ст. 336 Кримінального Кодексу України.

Судом затверджено угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та обвинуваченим, та призначено покарання 2 роки позбавлення волі з іспитовим строком 1 рік 6 місяців.

Зазначимо, що питання проведення мобілізаційної підготовки в області перебуває на постійному контролі прокуратури.

На даний час на території Львівської області триває досудове розслідування у 143 кримінальних провадженнях за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ст.336 (ухилення від призову за мобілізацією) та 27– за ч.1 ст.114-1 КК України (перешкоджання законній діяльності Збройних сил України в особливий період). Із зазначеної кількості кримінальних проваджень, у 21 випадках обвинувальні акти вже скеровано до суду (ст.336 КК), по 10 з яких уже винесено обвинувальні вироки (у т.ч. 1 – з реальною мірою покарання).

 

Прес-служба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 2162