Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.08.2015

Прокуратура Львівської області доводитиме в суді, що передача землі в оренду ТОВ «АрхіБуд» відбулась з порушеннями закону

Прокуратура Львівської області з метою захисту інтересів держави та територіальної громади м.Львова принципово відреагувала на порушення вимог закону при наданні ТОВ «АрхіБуд» в довготривалу оренду земельної ділянки площею 2,8131 га за адресою: м. Львів, вул. Довбуша, 15, що розташована на території регіонального ландшафтного парку «Знесіння».

Зокрема, прокуратурою області в квітні поточного року подано до господарського суду Львівської області позов в інтересах держави в особі Львівської обласної державної адміністрації, Регіонального ландшафтного парку «Знесіння» до Львівської міської ради та ТОВ «АрхіБуд» про визнання нечинною та скасувати ухвали сесії ЛМР щодо погодження вказаному товариству місця розташування земельної ділянки та надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо її відведення на вул.О.Довбуша, 15 у м.Львові.

У прокуратурі переконані, що вказана ухвала з наступними змінами, внесеними ухвалами сесії суперечать вимогам чинного законодавства. Так, при прийнятті оскаржуваних ухвал Львівською міською радою порушено правовий режим природно-заповідної території регіонального ландшафтного парку «Знесіння» у зв'язку з невиконанням норм Земельного кодексу України, Закону України «Про природно-заповідний фонд України», тощо.

Однак, незважаючи та ці та інші порушення Закону, рішенням господарського суду Львівської області від 30 липня поточного року в задоволенні позову прокуратури відмовлено. Як підставу для відмови суд вказав на відсутність порушення прав та інтересів позивачів у даній справі.

З таким рішенням прокуратура Львівської області не погоджується. На даний внесена апеляційна скарга з вимогою його скасувати та постановити нове рішення про задоволення позову.

Прес-служба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 2971