Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.09.2015

У Львові взято під варту громадянина Німеччини та його спільниць за підозрою у торгівлі людьми

За процесуального керівництва прокуратури Львівської області, 1 вересня громадянину ФРН та двом громадянкам України повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч.3 ст. 149 КК України (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини).

Встановлено, що одна зі спільниць, 25-річна мешканка Закарпатської області, діючи за допомогою посередниці – жительки м. Кривий Ріг, 22 серпня народила у Львові за чужим паспортом дитину, та через мережу Інтернет погодилась передати її за винагороду згаданому іноземцю.

З цією метою 26 серпня в одному із львівських районних відділів РАЦС на новонароджену дівчинку виготовлено свідоцтво про народження, в якому зазначено громадянина Німеччини як батька.

Відтак, маючи такий документ, останній цього ж дня намагався незаконно перетнути з немовлям Державний кордон України через пункт пропуску «Краковець», однак був затриманий.

За клопотанням прокурора усім трьом підозрюваним – матері, громадянину ФРН та посередниці, обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою із можливістю внесення застави у сумі 413 тис грн для кожного.

Досудове розслідування триває, його хід перебуває на контролі прокуратури Львівської області.

Водночас, з огляду на виявлений випадок намагання іноземним громадянином незаконно перевезти через державний кордон України малолітню дитину – громадянку України, прокуратурою Львівської області дано доручення усім районним прокурорам вивчити стан додержання вимог чинного законодавства при видачі документів про народження дітей, один із батьків яких є іноземним громадянином, їх усиновлення, підставність переміщення цих дітей через державний кордон України, тощо.

У разі встановлення випадків порушення закону, органами прокуратури вирішуватимуться питання про внесення за цими фактами відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань та вжиття заходів представницького характеру з метою захисту інтересів неповнолітніх в суді.

Прес-служба прокуратури Львівської області

 

кількість переглядів: 2089