Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.10.2015

На Львівщині судять шахрайку, яка ошукала громадян на 13,5 млн грн

За процесуального керівництва прокуратури Львівської області завершено розслідування чергових епізодів злочинної діяльності жінки-підприємця, яка обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень за ч. 2 та ч.4 ст.190 КК України (шахрайство у великих розмірах, вчинене за попередньою змовою групою осіб ).

Встановлено, що шахрайка, діючи у змові зі спільником, залучала кошти мешканців Львова та області під виглядом вкладів у розвиток будівельного бізнесу та придбання земельних ділянок, а у подальшому отримані гроші привласнювала.

У 2014 році прокуратурою її було обвинувачено у заволодінні майже 12 млн грн. Кримінальне провадження про скоєння цих злочинів вказаною громадянкою перебуває на розгляді Личаківського районного суду міста Львова.

Однак, на цей час виявлено нові факти у цій справі, які свідчать, що шахраї привласнили ще 1,5 млн грн коштів громадян. Загалом від їх діянь потерпіло 35 осіб.

Обвинувальний акт про скоєння зазначених кримінальних правопорушень жінкою-підприємцем направлено до суду. Водночас, її спільник перебуває у розшуку, отримано санкцію суду на його затримання з метою обрання запобіжного заходу.

Прес-служба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 2226