Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.11.2015

На Львівщині слідчому поліції повідомлено про підозру в отриманні неправомірної вигоди

     Прокуратурою Львівської області 13 листопада цього року повідомлено про підозру у вчиненні корупційного кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 КК України, слідчому Бориславського відділення поліції.
     Останнього затримано 12 листопада прокуратурою Львівської області спільно з працівниками УСБУ у Львівській області "на гарячому", при одержанні 3 тис грн неправомірної вигоди від громадянки за прийняття рішення про закриття кримінального провадження.
     За клопотанням прокурора, Галицьким районним судом міста Львова 13 листопада його відсторонено від займаної посади та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Водночас, вказаному слідчому поліції судом призначено заставу у розмірі 27 тис грн.
     Відтак, не погоджуючись із сумою застави, визначеної підозрюваному, прокуратура області готує апеляційну скаргу з вимогою її збільшення.

Довідково. Згідно з чинним законодавством, за скоєння кримінального правопорушення за ч.3 ст.368 КК України (вимагання та одержання неправомірної вигоди службовою особою, що займає відповідальне становище) передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією, з позбавленням права обіймати певні посади до 3 років.

 

 

     Прес-служба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 2223