Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.11.2015

Прокуратурою звільнено незаконно утримувану особу із спеціальної установи поліції

     Прокуратурою Радехівського району проведено перевірку додержання вимог Кодексу України про адміністративні правопорушення в діяльності ІТТ при Радехівському відділенні поліції Червоноградського відділу поліції ГУ Національної поліції у Львівській області.
    Під час перевірки виявлено факт незаконного поміщення та утримання в ІТТ чоловіка, який виявився інвалідом ІІ групи. Як з’ясовано прокурором, останнього поміщено туди на підставі постанови Радехівського районного суду Львівської області, згідно з якою його притягнуто до адміністративної відповідальності за ч.1 ст.173-2 КУпАП та накладено стягнення у виді адміністративного арешту терміном 3 доби.
    Водночас, відповідно до вимог чинного законодавства, зокрема ч.2 ст.32 КУпАП, адміністративний арешт не може застосовуватись до інвалідів першої та другої груп.
     Враховуючи наведене, прокуратурою району внесено вказівку керівництву Радехівського відділення поліції з вимогою негайного звільнення з ІТТ незаконно утримувану там особу. Крім того, на постанову районного суду прокурором внесено апеляційну скаргу.
 
 
 

     Прес-служба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 2552