Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.11.2015

Прокуратура Львівської області оскаржуватиме обвинувальний вирок стосовно судді через його м’якість

Апеляційним судом Івано-Франківської області, за участі державного обвинувача працівника управління нагляду за додержанням законів спецпідрозділами та іншими органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю і корупцією прокуратури Львівської області, 16 листопада поточного року ухвалено вирок стосовно судді Дрогобицького міськрайонного суду Львівської області, обвинуваченого у постановленні неправосудних рішень та службовому підробленні (за ч.2 ст.375, ч.1 ст.366 КК України).

Цей служитель Феміди, упродовж 2011-2012 років своїми неправосудними рішеннями у цивільних справах фактично розпорядився нерухомим майном, що розташовано на території міста Львова, чим створив передумови до його вибуття з комунальної власності. Зокрема, установлено 5 випадків ухвалення суддею завідомо неправосудних рішень про закриття провадження у справах у зв’язку з визнанням мирових угод, на підставі яких за фізичними особами, що виступали фіктивними сторонами у справах, визнано право власності на 12 приміщень, загальною площею 2 тис. 452,4 кв.м. та загальною вартістю 3,5 млн. грн., розташованих на території міста Львова та належних територіальній громаді міста.

Завдяки принциповій позиції сторони обвинувачення, апеляційним судом Івано-Франківської області частково задоволено апеляційну скаргу прокурора на вирок Болехівського міського суду Івано-Франківської області від 07 листопада 2014 року в частині кваліфікації неправомірних дій судді та скасування призначеного йому покарання.

Водночас апеляційним судом ухвалено новий вирок, яким суддю визнано винним у вчиненні інкримінованих злочинів та визначено покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права займати посаду судді на 3 роки із встановленням іспитового строку на 1 рік

Разом із тим, через невідповідність призначеного покарання тяжкості кримінального правопорушення та особі засудженого, прокуратурою Львівської області готується внесення касаційної скарги на вказане судове рішення.

Прес-служба прокуратури Львівської області

 

кількість переглядів: 2524