Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.12.2015

Прокуратура Львівської області наполягає на справедливому покаранні для контрабандистів психотропних речовин

Так, під час досудового розслідування доведено, що двоє осіб вчинили умисні тяжкі злочини, пов’язані із незаконним обігом психотропної речовини у великому розмірі, а саме контрабанді з метою збуту близько 1 500 таблеток “екстазі”.

За вказані кримінальні правопорушення вироком Старосамбірського районного суду останніх засуджено за ч.2 ст.307 та ч.2 ст.305 КК України до 8 років 6 місяців реального позбавлення волі з конфіскацією майна.

Не погодившись з таким вироком, захисники засуджених оскаржили його в апеляційному порядку. Відтак ухвалою апеляційного суду Львівської області від 2 березня поточного року вирок суду першої інстанції змінено та безпідставно призначено більш м’яке покарання ніж це передбачено законом, зокрема у виді 5 років позбавлення волі, звільнивши їх від відбування покарання з випробуванням.

При цьому, свою вину останні визнали лише в ході апеляційного провадження, а негативні наслідки від їхніх злочинних дій не настали, виключно, завдяки своєчасному втручанню працівників правоохоронних органів.

Прокуратура теж не погодилась з таким рішенням суду та внесла касаційну скаргу.

Як наслідок, Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних та кримінальних справ погодився з позицією прокурора, що обране апеляційним судом Львівської області покарання не відповідає тяжкості злочинів та особам засуджених. Тому вказане провадження скеровано на новий апеляційний розгляд.

 

 

Прес-служба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 1866