Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.03.2016

У Львові затримано посадовця банку за вимагання та отримання 300 тис грн неправомірної вигоди

За процесуального керівництва прокуратури Львівської області, працівниками ДЗЕ НП України спільно із слідчими СУ ГУ НП у Львівській області 17 березня затримано «на гарячому», при одержанні неправомірної вигоди в сумі 300 тис грн начальника відділу Департаменту примусового стягнення проблемних активів Західного регіону одного із комерційних банків.

Останній вимагав зазначену суму коштів за сприяння у позитивному вирішенні питання щодо законного придбання одним із суб’єктів господарювання нежитлового приміщення, яке перебувало у заставі банку. Зокрема, начальник департаменту обіцяв не подавати апеляційної скарги на рішення суду, яке винесено в інтересах згаданого підприємства.

Посадовця банку затримано в порядку ст.208 КПК України.

Кримінальне провадження розпочато за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 14, ч. 4 ст. 368-3 КК України, за кваліфікуючими ознаками готування до одержання службовою особою юридичної особи приватного права неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за дії чи бездіяльність з використанням наданих повноважень в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди.

 

 

 

 

 

Прес-служба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 2695