Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.03.2016

У Львові судитимуть посадовців комунального підприємства, які привласнили майже 400 тис грн бюджетних коштів

Львівською місцевою прокуратурою №1 затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт відносно чотирьох посадових осіб керівного складу одного з комунальних шляхово-ремонтних підприємств міста Львова, які підозрюються у службовому підробленні та привласненні 400 тис грн бюджетних коштів під час ремонту вулично-дорожньої мережі у Львові протягом 2014 року.

Досудовим розслідуванням встановлено, що посадовці вносили до документації завідомо недостовірні відомості про виконання робіт та використані матеріали, зокрема, зазначали про використання якісної асфальтно-бетонної суміші, яка насправді не закуповувалась. Натомість, для ремонту доріг підприємством використовувалась суміш сумнівного походження.

Як наслідок, вартість виконаних робіт завищено на загальну суму майже 400 тис грн, якими згадані особи заволоділи шляхом безпідставного нарахування та виплати собі премій.

Їх дії кваліфіковано за ч.4 ст.191 (привласнення шляхом зловживання своїм службовим становищем у великому розмірі) та ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

Санкції статей передбачають покарання у виді позбавлення волі строком від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років.

 

 

 

 

 

Прес-служба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 2357