Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.04.2016

Прокурорами на захист інтересів держави подано позовів на суму майже 9 млн грн

Левова частка поданих прокурорами упродовж цього року позовів – у бюджетній сфері. У провадженні судів перебувають 23 позови цієї категорії на суму близько 7 млн. грн. Ще 5 позовних заяв розглянуто та задоволено.

Низку позовів на суму 2,9 млн грн прокуратурою заявлено з метою повернення об’єктів державної та комунальної власності, стягнення орендних платежів за користування майном. На цей час задоволено 4 таких позови на 0,4 млн грн.

Водночас, триває судовий розгляд 98 позовів прокуратури щодо захисту інтересів держави у сфері земельних правовідносин на суму 60,5 млн грн. Реально виконано судових рішень на 1,8 млн грн.

Крім цього, завдяки втручанню органів прокуратури у судовому порядку повернуто землі із незаконного користування та попереджено протиправне надання земельних ділянок загальною площею 33 га.

З питань охорони навколишнього природного середовища прокурорами заявлено позовів на 2 млн грн, у тому числі – про відшкодування збитків, завданих унаслідок незаконних порубок лісу. На сьогодні судами задоволено 5 позовів про стягнення до бюджетів різних рівнів 1,5 млн грн.

Також, прокурори звернулись до судів з метою відшкодування шкоди, заподіяної кримінальними правопорушеннями на загальну суму 4,2 млн грн. Задоволено 29 таких позовів на суму 369 тис. грн.

Зазначимо, що загалом судами задоволено 52 позови органів прокуратури Львівської області на 3 млн грн. Реально виконано рішень судів, постановлених за наслідками розгляду позовів прокурорів, на 5,5 млн грн.

 

 

Прес-служба прокуратури Львівської області

 

кількість переглядів: 1817