Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.07.2016

У Львові затримано батька, який знущався над своєю малолітньою донькою

Львівською місцевою прокуратурою №1 забезпечується процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом знущання батька над своєю 12- річною донькою.

Установлено, що громадянин Г. у м. Львові упродовж 10 років утримував малолітню доньку в нелюдських, антисанітарних умовах, мордував та вчиняв розпусні дії стосовно неї, що за висновками експертів призвело до розладів психіки у дитини.

На даний час, горе-батька затримано, йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.156 ( розбещення малолітньої особи батьком), ч.2 ст.126 ( побої і мордування, вчиненні з метою залякування потерпілого) та ст.166 ( злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною) КК України.

За погодженням процесуального керівника Львівської місцевої прокуратури №1 затриманому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, з одночасним визначенням застави у розмірі 55 тис грн.

Зважаючи, що вказана особа підозрюється у вчиненні насильницьких дій відносно малолітньої особи, таке рішення суду прокуратурою оскаржено.

Крім того, за клопотанням прокурора отримано дозвіл суду на поміщення підозрюваного до психіатричного закладу для проходження судово-психіатричної експертизи.

На даний час у вказаному кримінальному провадженні триває, окрім іншого досліджується питання повноти вжитих заходів до припинення знущання з дитини органами і службами у справах дітей у м. Львові.

Довідково: згідно з чинним законодавством затриманому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 8 років.

 

 

Прес-служба прокуратури Львівської області

 

кількість переглядів: 1989