Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.08.2016

На Львівщині взято під варту 4 підозрюваних в організації терористичних актів

Галицьким районним судом міста Львова 9 та 10 серпня цього року обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою 4 мешканцям області, яких затримано Службою безпеки України у Львівській області в ході готування та при спробі вчинення терористичних актів на території Львівщини.

Упродовж липня-початку серпня 2016 року вказані особи, діючи за попередньою змовою, готували вчинення терористичних актів шляхом закладення вибухівки на залізничній колії.

Одразу після затримання їм повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ст.258 КК України (терористичний акт), санкція якої передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років.

Враховуючи тяжкість такого злочину та безальтернативність запобіжного заходу для цієї категорії правопорушень, СВ УСБ України у Львівській області за погодженням із прокуратурою Львівської області подано клопотання до суду про обрання цим особам запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою без внесення застави, які судом задоволено.

На цей час досудове розслідування у кримінальному провадженні триває та проводиться відповідно до узгодженого з прокуратурою плану, а його хід перебуває на контролі прокурора Львівської області.

 

 

 

Прес-служба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 2928