Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.08.2016

Взято під варту посадовців Львівського комунального підприємства, службова недбалість яких призвела до обвалу відходів на Грибовицькому сміттєзвалищі

Сьогодні, 16 серпня, Галицьким районним судом міста Львова за клопотанням прокуратури Львівської області обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою колишньому директору та заступнику директора ЛКП «Збиранка», із визначенням суми застави у розмірі 110 240 грн кожному.

Ще один фігурант у вказаній справі наразі перебуває у лікувальному закладі.

Водночас, прокуратура Львівської області не погоджується із таким рішенням суду та оскаржуватиме його в апеляційному порядку.

Нагадаємо, згадані посадовці підозрюються у численних порушеннях при експлуатації Львівського міського полігону твердих побутових відходів, які призвели до загибелі 30 травня під обвалами сміття трьох працівників органів ДСНС України та зникнення безвісти службовця комунального підприємства.

Їх дії прокуратурою кваліфіковано за ст.236, ч.2 ст.367 КК України - порушення правил екологічної безпеки під час експлуатації споруд, яке призвело до загибелі людей, та службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки.

Так, встановлено, що експлуатація зазначеного Грибовицького сміттєзвалища здійснювалась без затвердженого проекту, не вживалось відповідних інженерних заходів для забезпечення стійкості полігону як споруди, належного ущільнення та перешарування ізолювальним матеріалом складених відходів.

Унаслідок таких порушень, через нестійкість укосу полігону, відбувся обвал відходів.

Досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні триває, прокуратурою буде надана оцінка законності дій також інших посадовців.

 

 

Прес-служба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 2386