Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.08.2016

Прокуратура продовжує вживати заходів для притягнення посадовців до відповідальності за корупційні правопорушення

Личаківським районним судом за наслідками розгляду протоколу Львівської місцевої прокуратури №1 визнано винним у вчиненні адміністративного корупційного правопорушення, передбаченого ч. 1,2 ст. 172-7 КУпАП, депутата Винниківської міської ради.

Проведеною місцевою прокуратурою перевіркою встановлено, що правопорушник, діючи у інтересах очолюваної ним будівельної компанії, не повідомив про наявність у нього реального конфлікту інтересів та проголосував за прийняття Винниківською міською радою рішення про продовження терміну оренди землі вказаному підприємству.

На депутата судом накладено стягнення у вигляді штрафу в розмірі 3400 грн.

Водночас, прокуратурою готується позов про розірвання договору оренди та скасування прийнятого рішення.

Також, постановою Галицького районного суду м. Львова за протоколом прокурора визнано винним головного спеціаліста одного з відділів соціального захисту департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 172-4 КУпАП.

Посадовець упродовж 2015-2016 років працював за сумісництвом на одному з комерційних підприємств міста, де регулярно отримував заробітну плату за виконану роботу, чим порушив вимоги Закону України «Про запобігання корупції» щодо обмеження зайняття іншою оплачуваною діяльністю.

Відтак, на порушника накладено адміністративне стягнення у виді штрафу у розмірі 5100 грн. з конфіскацією 46 тис грн. отриманого доходу в дохід держави.

 

 

 

 

Прес-служба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 2054