Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.09.2016

Суд визнав правову позицію прокуратури щодо незаконності передачі горищ житлових будинків без згоди усіх мешканців

Завдяки вжитим прокуратурою Львівської області заходам вдалось скасувати незаконний додаток до рішення виконкому Львівської міської ради від 2007 року «Про порядок проведення переобладнання горищ на мансардні поверхи або надбудови у житлових будинках на території м. Львова з метою ремонту дахів та розширення житлового фонду». Вказаним положенням дозволялось без згоди мешканців будинку здійснювати надбудови у випадку аварійного стану даху або його плоскої покрівлі. Тим самим, мешканці верхніх поверхів житлових будинків, під виглядом ремонту даху фактично облаштовували собі додаткову житлову площу, позбавляючи можливості інших жильців користуватися загальним горищем, як це передбачено чинним законодавством.

Відтак, прокуратурою області оскаржено до Львівського апеляційного адміністративного суду постанову Галицького районного суду м. Львова, якою було відмовлено в задоволені позову прокурора до виконкому із вищезгаданих питань.

Водночас, за результатами розгляду апеляційної скарги прокуратури області Львівський апеляційний адміністративний суд ухвалив рішення, яким скасував незаконну постанову районного суду, а позов прокуратури задоволено повністю.

 

 

Прес-служба прокуратури Львівської області

 

кількість переглядів: 2275