Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.10.2016

Прокуратурою розпочато розслідування за фактом самочинного будівництва на самовільно захопленій земельній ділянці у Львові вартістю понад 31 млн грн

Прокуратурою Львівської області зареєстровано кримінальне провадження за ч.1, 3 ст.197-1 КК України, за фактом самовільного зайняття земельної ділянки площею 1,88 га та самочинного будівництва в її межах багатоповерхового будинку на вул.Б.Хмельницького, 230-а у Львові.

Встановлено, що рішенням господарського суду Львівської області, залишеним без змін постановою Вищого господарського суду України від 9 лютого 2016 року, задоволено позов прокуратури Личаківського району Львова та розірвано договір оренди зазначеної території між приватним підприємством і Львівської міською радою.

Після розірвання вказаного договору жодних інших рішень про надання у власність чи користування цієї землі не приймалось.

Також, міськрадою відмовлено одному із товариств з обмеженою відповідальністю у видачі містобудівних умов та обмежень у зв’язку із здійсненням самочинного будівництва багатоквартирного житлового будинку.

Декларації про початок підготовчих чи будівельних робіт за згаданою адресою департаментом ДАБІ у Львівській області не реєструвалось, однак на цій земельній ділянці таки було розпочато зведення будинку.

Проведення розслідування за вказаним фактом доручено органам Національної поліції у Львівській області та взято на контроль прокуратурою.

 

 

Прес-служба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 2212