Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.11.2016

Прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно посадовця органів ДФС у Львівській області. Йому загрожує до 10 років позбавлення волі

Прокуратурою Львівської області завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно начальника відділу податків і зборів з фізичних осіб однієї із районних податкових інспекцій ГУ ДФС у Львівській області.

Вказаного посадовця державної фіскальної служби 23 вересня поточного року було затримано на гарячому при одержанні неправомірної вигоди у сумі 5 тис 200 грн. Зазначену суму коштів податківець вимагав та отримав від підприємця за нестворення штучних перешкод у роботі його підприємства та не притягнення останнього до відповідальності.

Прокуратурою, дії посадової особи ГУ ДФС у Львівській області кваліфіковано за ч. 3 ст.368 КК України, а саме одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того хто дає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй влади та службового становища, вчиненого повторно, службовою особою, яка займає відповідальне становище.

Такі дії караються позбавленням волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та конфіскацією майна.

 

Прес-служба прокуратури Львівської області

 

кількість переглядів: 2470