Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.12.2016

Львівські прокурори упродовж тижня виконували роль помічників святого Миколая

В Україні 19 грудня відзначають День святого Миколая - покровителя дітей і мандрівників.

Існує також загадкове повір'я: якщо в переддень чарівного свята загадати заповітне бажання, то Святий Миколай його обов'язково виконає. Діти, які вже вміють писати, в листах просять покровителя виконати свої мрії.

Однак,є дітки, які не з власної волі чи провини опинились без батьківського піклування, а рідні домівки їм замінюють стіни дитячих будинків. Проте доброта і віра в чудеса здатна зберігати все найдорожче в людських серцях.

Відтак, напередодні цього радісного свята, група працівників прокуратури на чолі з прокурором Львівської області Юрієм Квятківським з львівськими подарунками відвідали дитячі будинки та школи на сході нашої країни, де через постійні військові дії, тамтешні дітки, як ніхто потребують віри в чудо, ласки та підтримки.

Зокрема, упродовж чотирьох днів наші прокурори розвозили подарунки в містах Донецької та Луганської областей. Зокрема, в м. Краматорськ їх радо зустрічали понад 100 малюків в будинку дитини «Антошка», де вони знаходяться від народження до 4-х років, 30 вихованців Краматорського дошкільного дитячого будинку № 3 «Гайок» Донецької обласної ради. Окрім солодощів працівники прокуратури привезли в ці заклади побутову техніку, дитяче харчування, миючі засоби, та засоби гігієни, теплий одяг та взуття, спортивний інвентар.

Крім того, діти Билбасівської загальноосвітньої школи 1-3 ступенів просили привести українські вишиванки.

У Луганській області наші прокурори відвідали Сватівську обласну спеціальну загальноосвітню школу-інтернат, де навчається 84 дитини з особливими потребами. Зазначимо, що під час активних бойових дій вказану школу було сильно пошкоджено, а її вихованцям довший час доводилось переховуватись в підвалах. Цим діткам прокурори привезли набори слюсарних та столярних інструментів для навчання у майстернях, електроінструменти. Для навчання дівчат придбали кухонні набори та посуд, швейне приладдя для навчання в швейній майстерні. Сподіваємось, що вказані засоби у майбутньому після відповідної підготовки допоможуть цим діткам заробляти собі на життя. Крім того, для дозвілля дітям подарували спортивний інвентар.

Не оминули прокурори й подарунками львівських діток. Так, сьогодні, прокурор області відвідав дитячий будинок « Оранта» в м. Дрогобич. Як і годиться в цей святковий день дітки отримали фрукти та солодощі. Крім того, для потреб дитбудинку придбано побутову техніку, теплі ковдри, миючі та гігієнічні засоби.

Приємно усвідомлювати, що твоя добра справа принесла комусь користь. Тому, треба робити добро, поки це в наших силах.

 

 

кількість переглядів: 2039