Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.01.2017

Засуджено одного із співучасників злочинної групи, які здійснювали незаконний експорт лісопродукції

Городоцьким районним судом Львівської області завершено судовий розгляд у кримінальному провадженні за фактом організації незаконного експорту лісопродукції в країни Євросоюзу.

Доведено, що засуджений створив фіктивне підприємство з метою прикриття незаконної діяльності з отримання «Сертифікатів про проходження лісоматеріалів та виготовлення з них пиломатеріалів для здійснення експортних операцій» із реальними підписами та мокрими печатками Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства, що дозволяло безперешкодно вивозити лісоматеріали за кордон. Крім того, останній достовірно знаючи, що фіктивно створене ним підприємство на підставі незаконно отриманих сертифікатів здійснює експорт лісопродукції та відповідно на розрахункові рахунки підприємства поступають готівкові кошти, умисно ухилився від сплати податків на загальну суму понад 680 тис грн.

Зазначимо, що вказана особа, є співучасником створення однієї із п’яти спеціально зареєстрованих на території Львівської та Волинської областей фіктивних фірм, які на підставі підроблених первинних документів про походження деревини, отримали більше 200 згаданих сертифікатів. Завдяки цьому було легалізовано більше 12 тисяч кубів незаконно зрізаного та викраденого лісу різних порід (еквівалентно 200 вагонів деревини), загальною вартістю 30 млн грн.

Відтак, згаданого зловмисника судом визнано винним у вчиненні інкримінованих йому кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.27, ч.1 ст. 205, ч.2 ст.212 КК України, тобто у фіктивному підприємництві та ухиленні від сплати податків та призначено покарання у вигляді штрафу в розмірі 34 тис грн. Крім того судом задоволено позов прокуратури про стягнення із засудженого в дохід держави 683 тис грн несплачених податків.

Зауважимо, що в суді триває розгляд кримінального провадження щодо ще одного учасника вказаної злочинної групи. Також ведеться досудове розслідування стосовно інших осіб, причетних до незаконного експорту деревини за кордон.

 

Прес-служба прокуратури Львівської області

 

кількість переглядів: 2259