Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.02.2017

На Львівщині судитимуть 6 учасників злочинної групи - організаторів підпільного алкогольного цеху

За процесуального керівництва прокуратури Львівської області скеровано до суду обвинувальні акти стосовно 6 членів організованої групи, які займалися незаконним виготовленням та продажем фальсифікованих алкогольних напоїв із підробленими марками акцизного податку.

Напередодні їм було оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, з метою збуту підроблених марок акцизного податку, вчинене організованою групою в особливо великих розмірах) та ч.2 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут підакцизних товарів) КК України.

Нагадаємо, обвинувачені в м. Стрий Львівської області обладнали цех, у якому впродовж лютого-вересня 2016 року незаконно з використанням етилового спирту виготовили близько 50 000 пляшок алкогольних напоїв різних торгових марок із підробленими марками акцизного податку.

На завершальній стадії досудового розслідування, на підставі рішення суду накладено арешти на нерухоме та рухоме майно обвинувачених на загальну суму 3,4 млн грн. Крім того арештовано вилучену підроблену продукцію та обладнання.

За клопотанням прокуратури судом їм обрано запобіжних захід у вигляді тримання під вартою з одночасним визначенням застави у розмірі 130 тис грн., яку вони сплатили.

Зауважимо, що вчинення вказаних злочинів передбачено покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років, штраф до 10 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією майна та незаконно виготовленої продукції і обладнання.

 

Прес-служба прокуратури Львівської області

 

кількість переглядів: 2312