Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.03.2017

Прокуратурою області виявлено недбалість у діях службових осіб Львівської міської ради, що завдало збитки бюджету на суму 40 млн грн

Прокуратурою Львівської області зареєстровано кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.367 КК України, за фактом неналежного виконання службовими особами Львівської міської ради та управління комунальної власності Департаменту економічної політики Львівської міської ради своїх службових обовʼязків, внаслідок чого територіальній громаді м.Львова завдано збитків на суму 40 млн грн.

Так, у 2007 році Львівська міська рада за відсутності на те її повноважень, прийняла рішення, на підставі якого уклала договір купівлі-продажу права оренди земельних ділянок та обʼєкту комунальної власності по вул.І.Федорова, 23, 28 у м.Львові з ТОВ «Українські інвестиційні системи», за якими товариством було сплачено 19 млн грн. Проте, в подальшому такі рішення Львівської міської ради були скасовані судом.

Як наслідок, ТОВ «Українські інвестиційні системи» звернулось до господарського суду м. Києва з позовом до Львівської міської ради, Управління комунальної власності Департаменту економічної політики Львівської міської ради та Львівської обласної державної адміністрації про визнання недійсними вказаних договорів та стягнення сум, з урахуванням інфляції та процентів за користування чужими коштами. Рішенням суду, яке набрало законної сили, постановлено стягнути з Львівської міської ради 59,8 млн грн, а також солідарно стягнути з Львівської міської ради та Управління комунальної власності департаменту економічної політики Львівської міської ради на користь вказаного товариства ще 12 млн грн.

На стадії виконання судового рішення, 27 жовтня 2016 між Львівською міською радою та ТОВ «Українські інвестиційні системи» укладено мирову угоду та сплачено товариству 59,7 млн грн.

Таким чином, посадові особи Львівської міської ради уклавши згадані договори з порушенням чинного законодавства спричинили до того, що громаді м. Львова завдано збитки на суму понад 40 млн грн.

Більше того, мировою угодою передбачено, що Львівська міська рада ще зобовʼязується викупити у вказаного товариства обʼєкт незавершеного будівництва на адресою: м.Львів, вул.Федорова, 23, 28 за 36 млн.грн.

На даний час триває досудове розслідування.

 

Прес-служба прокуратури Львівської області

 

кількість переглядів: 2124