Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.04.2017

Прокуратурою вживаються заходи до повернення у власність громади кінотеатру «Дружба»

Прокуратурою області до господарського суду Львівської області пред’явлено позовну заяву до Управління комунальної власності департаменту економічного розвитку Львівської міської ради та ТОВ «Круаель» про розірвання договору купівлі-продажу та зобов’язання повернути об’єкт нерухомого майна – приміщення кінотеатру «Дружба» загальною площею понад 620 кв.м.

Прокуратурою встановлено, що у 2000 році ТОВ «Круаель» за результатами конкурсу придбало приміщення кінотеатру «Дружба», що розташоване по вул. Вітовського, 43а у м. Львові.

Договором купівлі-продажу було передбачено виконання ряду умов конкурсу, зокрема, здійснення реконструкції споруди впродовж 2-х років з дня набуття права власності та використання об’єкта для організації дозвілля, культурних і мистецьких заходів.

Покупець умов договору купівлі-продажу не виконав, натомість у 2016 році зареєстрував декларацію про початок виконання будівельних робіт з реконструкції будівлі кінотеатру під заклад ресторанного господарства з розширенням за рахунок влаштування підвалу.

Вказане свідчить про порушення Покупцем умов Договору, оскільки реконструкція споруди мала бути проведена протягом 2-х років з моменту набуття права власності на будівлю кінотеатру і така мала використовуватись для організації дозвілля, культурних та мистецьких заходів, а не діяльності закладу громадського харчування (ресторану).

Разом з тим, Продавцем не вжито жодних заходів реагування, у зв’язку з порушенням Покупцем умов договору, що й стало підставою пред’явлення позову прокурором.

На даний час справа перебуває у провадженні суду.

Прес-служба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 1726