Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.05.2017

Засуджено юнака, який пропагував комуністичну ідеологію

За процесуального керівництва прокуратури Львівської області слідчим управлінням Головного управління національної поліції у Львівській області скеровано до суду обвинувальний акт відносно юнака, який вчинив кримінальне правопорушення, передбачене за ч.1 ст. 436-1 КК України (Виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів).

Останній, з метою пропаганди комуністичної ідеології, упродовж травня 2015 – квітня 2016 років розповсюджував через соціальну мережу «Facebook» фото та інші матеріали з символікою комуністичного режиму та загальновідомими гаслами того часу, що категорично заборонено Законом України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

Враховуючи, що юнак визнав свою вину та сприяв слідству, прокуратурою укладено з ним угоду про визнання винуватості, яку 04.05.2017 затверджено судом та призначено міру покарання у вигляді 2 років 6 місяців обмеження волі з іспитовим терміном в 1 рік.

 

 

Прес-служба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 7414