Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.05.2017

Прокуратура активно відстоює повернення у володіння держави незаконно наданих мисливських угідь

Зокрема, 10.05.2017 Господарським судом міста Києва в четвертий раз підтримано позицію прокуратури та постановлено рішення про визнання незаконним та скасовано відповідні пункти рішення Львівської обласної ради, яким було надано у користування мисливські угіддя у Львівській області. Судом також визнано недійсним, укладений на його підставі, договір від 19.11.2010 про умови ведення мисливського господарства між Львівським обласним управлінням лісового та мисливського господарства і Ходорівським міським товариством мисливців і рибалок «Лісівник».

Так, прокуратура оскаржила вказане рішення Львівської обласної ради до суду, так як останнім в порушення вимог ст. 21, 22 Закону України «Про мисливське господарство та полювання», незаконно збільшено на більше 2 тис га площу отриманих раніше, товариством «Лісівник» мисливських угідь, та у подальшому, на підставі вищевказаного договору 19,3 тисячі га таких угідь, з яких 14,3 тис га – польових, 3,7 тис га – лісових та 1,2 тис га водно-болотних угідь, протиправно передано даному господарюючому суб’єкту у користування терміном на 49 років.

Таким чином, завдяки втручанню прокуратури, після набрання законної сили цим судовим рішенням, з незаконного користування буде повернено 19,3 тисячі га земель.

Зазначимо, що всього судом задоволено вже 4 позови органів прокуратури області щодо повернення з незаконного користування майже 94 тисячі га мисливських угідь.

На даний час, Київським апеляційним господарським судом вирішується ще один спір за позовом прокуратури щодо повернення 35,3 тис га таких незаконно переданих земель.

 

Прес-служба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 2600