Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.06.2017

Прокуратура виявила порушення в місцях тимчасового тримання прикордонних загонів Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України

Органами прокуратури Львівської області з’ясовано, що упродовж п’яти місяців 2017 року Львівським та Мостиським прикордонними загонами Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України в порядку ст.ст.260-263 КУпАП затримано 129 осіб, з яких 75 осіб утримувались у місцях тимчасового тримання.

Водночас, як засвідчили прокурорські перевірки, в діяльності пунктів тимчасового тримання та спеціальних приміщеннях прикордонних загонів мають місце порушення вимог законодавства щодо порядку та умов утримання осіб, в тому числі іноземців та осіб без громадянства.

Зокрема, було виявлено факти порушення прав затриманих при їх поміщенні, здійснення медичного огляду, гігієнічного миття, забезпечення права на прогулянку тощо.

Також встановлено випадок затримання та поміщення в спеціальне приміщення відділу прикордонної служби «Рава-Руська» трьох громадян Туреччини без обґрунтованих на те підстав.

Окрім цього, з’ясовано, що відповідальними особами Львівського та Мостиського прикордонних загонів допускаються порушення щодо достовірності відображення у протоколах часу затримання осіб; безпідставного продовження застосування заходу забезпечення у виді затримання; обов’язку у визначений строк письмово інформувати прокурора та консульські установи про затримання осіб; доведення до затриманих осіб інформації про їх права, свободи та існуючі механізми захисту; забезпечення затриманим особам права на безоплатну вторинну правову допомогу.

Загалом, за наслідками перевірок на вказаному напрямі прокурорами внесено 7 вказівок, за результатами розгляду яких до дисциплінарної відповідальності притягнуто 9 посадових осіб.

В той же час, завдяки вжитим заходам значну частину порушень в діяльності місць тимчасового тримання Львівського та Мостиського прикордонних загонів без зволікань було усунуто ще у ході прокурорських перевірок.

 

Прес-служба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 2146