Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.01.2015

Розслідування кримінальних проваджень за фактами пошкодження та викрадення майна громадської активістки велось неефективно,- прокуратура Львівської області

У провадженні слідчого відділу Шевченківського РВ ЛМУ ГУМВС у Львівській області перебувають кримінальні провадження за фактами підпалів автомобіля та викрадення особистого майна шляхом проникнення у будинок громадської активістки Юлії Лацик, які мали місце 4,12 та 16 грудня минулого року. В межах досудового розслідування процесуальним керівником прокуратури Шевченківського району м.Львова з метою забезпечення об’єктивного та ефективного розслідування неодноразово надавалися конкретні письмові вказівки слідчому. Однак, на даний час в повному обсязі вказівки так і не були виконані.
Учора, 14 січня, в Шевченківський РВ ЛМУ ГУ МВС України у Львівській області надійшла заява від батька громадської активістки Юлії Лацик про те, що невідома особа, шляхом підпалу пошкодила його автомобіль. За вказаним фактом внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 194 КК України ( умисне знищення або пошкодження майна вчинене шляхом підпалу).
Сьогодні, 15 січня, за вказівкою прокурора Львівської області Романа Федика у прокуратурі області проведено оперативну нараду на якій заслухано стан досудового розслідування у вищевказаних кримінальних провадженнях. Відтак з’ясовано, що слідчими органів внутрішніх справ Шевченківського райвідділу міліції розслідування даних кримінальних проваджень велося неефективно та безсистемно. Зокрема, не призначено необхідних експертиз, не проведено низку слідчих та розшукових дій щодо встановлення можливих причин цього злочину та осіб, які могли їх вчинити, окремі слідчі дій проведено поверхово без з’ясування всіх важливих обставин.
З огляду на це, прокуратурою Львівської області прийнято рішення про об’єднання даних кримінальних проваджень та скерування їх для подальшого досудового розслідування у слідче управління ГУ МВСУ у Львівській області. Процесуальне керівництво в даних провадженнях від сьогодні здійснюватиметься прокуратурою області.
Крім того, перед начальником ГУ МВСУ у Львівській області Дмитром Загарією поставлено питання про притягнення до відповідальності винних працівників міліції, які не забезпечили повного та об’єктивного розслідування у цих кримінальних провадженнях.
                       Прес-служба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 1105