Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.09.2015

Прокуратурою продовжують виявлятися порушення законодавства щодо утримання споруд цивільного захисту населення

Зокрема, органами прокуратури Львівської області ретельно вивчаються факти незаконного відчуження протирадіаційних сховищ та укриттів та вживаються заходи прокурорського реагування з метою усунення таких порушень і захисту інтересів держави.

Так, Самбірським міжрайонним прокурором встановлено факт незаконного виключення 3 захисних об’єктів з обліку споруд цивільного захисту посадовими особами управління Самбірської міської ради. За фактом вчинення службовцями кримінального правопорушення, передбаченого ст.367 ч.1 КК України, триває досудове розслідування.

Також, прокуратурою м.Червонограда виявлено незаконну приватизацію протирадіаційного укриття у м.Соснівка. З’ясовано, що Соснівською міською радою протиправно включено це приміщення до переліку об’єктів приватизації комунальної власності, внаслідок чого укриття було відчужено на користь фізичної особи. Відомості про вчинення зазначеного кримінального правопорушення за ч.1 ст.233 КК України прокуратурою внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Окрім цього, прокуратурою області та прокурорами Залізничного, Личаківського, Франківського, Шевченківського районів м.Львова, м.Борислава, прокуратурами Буського, Жидачівського, Жовківського, Золочівського районів, Миколаївським та Стрийським міжрайонними прокурорами подано загалом 15 позовів до суду про витребування споруд цивільного захисту з чужого незаконного володіння, про зобов’язання до укладення договорів на безоплатне зберігання сховищ, тощо.

Наразі судами задоволено 2 позови цієї категорії, ще у 3 справах провадження припинено у зв’язку з укладенням 8 договорів зберігання згаданих об’єктів.

До прикладу, рішеннями судів, що набрали законної сили, постановленими за результатами розгляду позовів прокурорів Залізничного та Франківського районів м.Львова, зобов’язано ТзОВ “Львівський завод біозіфичних приладів” та ПАТ “Завод “Львівсільмаш” укласти з Регіональним відділенням Фонду державного майна України по Львівській області договори безоплатного зберігання сховищ.

Робота на вказаному напрямку триває.

 

Прес-служба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 2427