Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.08.2016

Прокуратурою Львівської області виявлено чергову схему розкрадання лісопродукції

Прокуратурою Львівської області продовжуються вживати результативні заходи з метою викриття, документування та притягнення до відповідальності посадових осіб як державних органів, так і приватних структур, причетних до налагодження схем незаконного винищення та розтрати деревини.

Зокрема, сьогодні, 1 серпня, слідчими прокуратури Львівської області спільно з оперативним управлінням ГУ ДФС у Львівській області проведено 16 обшуків в рамках кримінального провадження за фактами розкрадання посадовими особами виробничого підрозділу «Рава-Руський шпалопросочувальний завод» ПАТ «Українська залізниця» у змові із службовими особами низки підприємств та організацій державних коштів при закупівлі у 2015-2016 роках шпал дерев’яних для потреб залізниці.

Відтак, під час обшуків у помешканнях службових осіб заводу та на інших підприємствах вилучено фінансову документацію, комп’ютерну техніку для встановлення усіх обставин у кримінальному провадженні.

На цей час з’ясовано, що рядом суб’єктів господарювання, які стали переможцями відкритих торгів на закупівлю шпал дерев’яних для виробничого підрозділу «Рава-Руський шпалопросочувальний завод», укладалися договори з фірмами із ознаками фіктивності. Останні за документами начебто постачали лісоматеріали переможцям торгів, а насправді слугували прикриттям незаконної діяльності з відмивання державних коштів.

Водночас, під час обшуків викрито 2 приватні пилорами, де фактично здійснювалось виготовлення залізничних шпал для згаданого виробничого підрозділу ПАТ «Українська залізниця» із деревини, походження якої встановлюється.

Слідчими прокуратури на цих пилорамах виявлено більше 15 кубів необлікованої лісопродукції без відповідного маркування та 50 готових залізничних шпал. При цьому, документація на законну діяльність цих підприємств відсутня.

Наразі у вказаному кримінальному провадженні проводяться необхідні слідчі дії з метою визначення суми збитків, завданих державі таким незаконним «бізнесом».

 

 

 

 

Прес-служба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 2250