Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.01.2017

Упродовж 2016 року органами прокуратури Львівської області до судів подано позовів на суму понад 263 млн грн

З них уже 326 позовів задоволено на суму 78 млн грн, які уже реально поповнили бюджет держави, ще 19 млн грн відповідачами сплачено в добровільному порядку. При цьому, вказана сума майже утричі більша, аніж у 2015 році, що є наслідком реагування прокуратури на бездіяльність органів державної виконавчої служби при виконанні рішень судів. Так прокурорами внесено 62 скарги до суду на незадовільні дії держаних виконавців.

Також у 2016 році органами прокуратури області забезпечено участь у 980 справах, де сума за рішеннями, прийнятими на користь інтересів держави становить більше 98 млн грн. У провадженні судів перебуває ще 293 позови прокурорів на суму понад 170 млн грн.

Активно прокурори захищали інтереси держави в апеляційній та касаційних інстанціях. Зокрема, у 2016 році органами прокуратури Львівщини подано 55 апеляційних та 37 касаційних скарг щодо скасування незаконних судових рішень, які зачіпають інтереси держави.

Слід зазначити, що в бюджетній сфері у 2016 році подано позовів на понад 37 млн грн, з яких уже задоволено 45 позовів на суму 6 млн грн. Ще більше 7 млн грн відповідачами відшкодовано в добровільному порядку.

З питань державної та комунальної власності прокурорами заявлено позовів на суму понад 30 млн грн, з них уже реально виконано рішень судів на 16 млн грн.

Найбільша сума заявлених позовів становить в земельній сфері. Таких подано на понад 81 млн грн, з яких реально виконано судових рішень на 44 млн грн. Крім того, завдяки реагуванню прокуратури вдалось повернути та попередити незаконне надання земель загальною площею понад 236 га.

У сфері охорони навколишнього природного середовища, у т.ч. щодо незаконних порубок лісу, заявлено позовів на суму 42 млн грн, з них уже більше 20 млн грн стягнуто до бюджету.

Водночас в порядку представницької діяльності розпочато 64 кримінальних провадження.

Прес-служба прокуратури Львівської області

 

кількість переглядів: 1793