Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.01.2017

Завершено розслідування стосовно посадової особи ДМС України у Львівській області за одержання 2 тис доларів США неправомірної вигоди

Прокуратурою Львівської області завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно службовця управління у справах іноземців та осіб без громадянства Головного управління державної міграційної служби України у Львівській області.

Нагадаємо, вказану особу 14 вересня 2016 року було затримано на гарячому при одержанні неправомірної вигоди у сумі 2 тис. доларів США. Зазначену суму коштів службовець одержав від громадянина Грузії за вплив на посадових осіб ДМС у Львівській області щодо невжиття заходів до його депортації.

Галицьким районним судом м. Львова обвинуваченого відсторонено від займаної посади та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із визначенням застави в розмірі 87 тисяч гривень.

Прокуратурою, дії посадової особи ДМС України у Львівській області кваліфіковано за ч. 2 ст.369-2 КК України, а саме, пропозиція та обіцянка здійснити вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави за неправомірну вигоду для себе, а також одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави.

Покарання за вказаний злочин передбачає штраф від семисот п’ятдесяти до однієї тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

 

Прес-служба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 1816