Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.05.2017

Прокуратура оскаржила занадто м’який вирок злочинцю, який застрелив з рушниці людину

Прокуратурою Львівської області здійснюється процесуальне керівництво та підтримується державне обвинувачення у кримінальному провадженні про обвинувачення громадянина України у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.115 КК України (умисне вбивство).

Нагадаємо, що останній, будучи мисливцем та добре володіючи мисливською зброєю, в лютому 2015 року поблизу одного із сіл Стрийського району Львівської області здійснював незаконне полювання. Однак, він був викритий потерпілим, який наздогнавши його намагався припинити незаконні дії. У свою чергу, мисливець перезарядив гладкоствольну мисливську рушницю двома набоями та здійснив постріл у чоловіка, але не завдав йому тілесних ушкоджень, оскільки останній встиг відбити дуло рушниці в сторону. Боячись бути затриманим, злочинець продовжив втікати, проте потерпілий знову наздогнав його. В цей момент, мисливець здійснив другий постріл в обличчя потерпілого, від якого чоловік помер.

Після цього, зловмисник, не надавши допомоги потерпілому, покинув місце події та з метою приховання слідів злочину, забрав з місця події мобільний телефон, яким потерпілий знімав його на камеру, спалив вдома свій одяг, в якому був одягнутий та знищив пижі від патронів.

У судових дебатах прокурор орієнтував суд за вчинення вказаного особливо тяжкого злочину призначити злочинцю максимальну міру покарання, передбачену санкцією цієї статті, а саме 12 років позбавлення волі.

При цьому, вироком Стрийського міськрайонного суду убивцю засуджено до 9 років позбавлення волі.

Вважаючи, що призначене судом покарання є занадто м’яким, прокуратурою області внесено апеляційну скаргу.

 

 

Прес-служба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 2356