Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.06.2017

У Львові редактору інформаційного вісника повідомлено про підозру за вимагання неправомірної вигоди в розмірі 500 доларів США

За процесуального керівництва прокуратури Львівської області, слідчим Головного управління Національної поліції у Львівській області спільно із оперативними працівниками Управління служби безпеки України у Львівській області 12 червня 2017 року затримано в порядку ст.208 КПК України редактора інформаційного вісника за вимагання неправомірної вигоди в розмірі 500 доларів США.

Зазначимо, що останній протягом травня 2017 року, проводячи журналістське розслідування, збирав дані про ремонтні роботи, які велись філією одного з державних підприємств «Львівський облавтодор» та в подальшому, за нерозголошення компрометуючих відомостей про керівника вказаного підприємства вимагав від нього грошові кошти в сумі 1 тис доларів США. Після переговорів, горе журналіст подобрішав і погодився на зменшення суми неправомірної вигоди до 500 доларів США. При цьому, умовою передачі коштів було перерахування їх на попередньо названий ним номер банківської картки. 

14 червня Галицьким районним судом міста Львова йому обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Зазначимо, що наразі редактору повідомлено про підозру за ч.2 ст.189 КК України (вимагання службовою особою з використанням свого службового становища).

На даний час у провадженні тривають слідчі дії, спрямовані на фіксування його протиправної діяльності.

Нагадаємо, що за вчинення вказаного злочину йому загрожує покарання до 7 років позбавлення волі.

Прес-служба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 2559