Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.07.2017

Завдяки втручанню прокуратури області судом касаційної інстанції скасовано занадто м’яке покарання розбійнику

Прокуратурою області здійснюється процесуальне керівництво та підтримується державне обвинувачення у кримінальному провадженні про обвинувачення громадянина України у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 187 КК України.

Нагадаємо, що останній у квітні 2015 року, вночі на вулиці напав на потерпілого та побивши його до втрати свідомості, заволодів його майном.

У судових дебатах прокурор орієнтував суд першої інстанції на призначення покарання у вигляді 3 років позбавлення волі.

Однак, вироком Галицького районного суду міста Львова від 01.08.2016 злочинцю призначено покарання нижче від найнижчої межі, передбаченого ч.1 ст. 187 КК України, а саме 2 роки позбавлення волі.

В подальшому, вказаний вирок суду першої інстанції оскаржено прокуратурою області в апеляційному порядку. Не зважаючи на це, Апеляційний суд Львівської області залишив в силі вирок Галицького районного суду міста Львова.

Лише, суд касаційної інстанції погодився з позицією державного обвинувача про призначення обвинуваченому занадто м’якого покарання оскільки останній свою вину у вчиненні злочину не визнав, шкоду потерпілому не відшкодував. Окрім цього, суд першої інстанції помилково визнав обставиною, яка пом’якшує покарання, те, що обвинувачений хворіє на ряд важких хвороб, внаслідок чого потребує постійного медичного нагляду, попри те, що останній наніс потерпілому значну кількість тілесних ушкоджень та подолав його опір.

Відтак, Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ задоволив касаційну скаргу прокуратури та скасував ухвалу апеляційного суду Львівської області, призначивши новий розгляд справи в суді апеляційної інстанції.

Прес-служба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 1896