Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.07.2017

За принципової позиції органів прокуратури повторно арештовано одного із групи іноземців, що вчиняли крадіжки у Львові

За процесуального керівництва Львівської місцевої прокуратури №2 слідчим Шевченківського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області повідомлено про підозру групі крадіїв, з числа чотирьох осіб, які є громадянами Грузії, у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 185 КК України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло).

Нагадаємо, що останні шляхом підбору ключа до врізного замка вхідних дверей, проникли в одну із квартир, що в Шевченківському районі міста Львова, звідки таємно викрали майно потерпілого на загальну суму близько 65 тис грн.

При цьому, судом їм було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 128 тис грн.

В подальшому, після внесення вказаної суми застави, одного із зловмисників було звільнено з-під варти.

За таких обставин, місцевою прокуратурою було внесено клопотання до суду про застосування останньому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Проте, суд відмовив у його задоволенні та обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Скориставшись лояльністю судового рішення, іноземець намагався втекти з України. Однак, завдяки злагодженим діям працівників прикордонної служби та правоохоронних органів, його було затримано в Міжнародному аеропорту «Бориспіль».

Відтак, заслухавши позицію прокурора, апеляційним судом Львівської області скасовано ухвалу суду першої інстанції про застосування запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання, а зловмиснику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб з альтернативою внесення застави в розмірі 128 тис грн.

Зазначимо, що за вчинення вказаного кримінального правопорушення групі іноземців загрожує до 6 років ув’язнення.

 

Прес-служба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 1987