Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.08.2017

Організаторам підпільних цехів на Львівщині обрано запобіжний захід

Прокуратурою області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні щодо виявлення на теренах Закарпатської, Тернопільської та Львівської областей підпільних цехів із вироблення фальсифікованих підакцизних товарів.

Нагадаємо, що понад 90 тисяч одиниць фальсифікованого алкоголю, майже 80 тонн спирту, 15 ящиків сигарет «Слімс» без марок акцизного податку, 28 ящиків цигарок «ПалМал», з ознаками підробки, поліграфічне устаткування, рулони з етикетками горілчаних виробів відомих брендів, майже 200 тисяч підроблених марок акцизного податку вилучено правоохоронцями. Крім цього, вилучено вантажні і легкові автомобілі, бойову зброю, газові револьвери та боєприпаси.

Відтак, за результатами проведених санкціонованих обшуків, прокурором повідомлено про підозру двом організаторам та двом керівникам міні-ґуралень у вчинені кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.199 (карається позбавленням волі до 10 років з конфіскацією майна), ч.2 ст.204 КК України (карається штрафом від трьох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).

Після цього, прокуратурою скеровано до суду обґрунтовані клопотання про обрання запобіжних заходів.

Слідчим суддею розглянуті та задоволені вказані клопотання. Підозрюваним особам обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави за кожного з організаторів – понад 3 млн грн, стосовно керівників незаконних виробництв, за одного із них – 1 млн грн, а за іншого – 640 тис грн.

На даний час досудове розслідування триває та перебуває на контролі прокуратури Львівської області.

 

Прес-служба прокуратури Львівської області

 

кількість переглядів: 1987