Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.08.2017

Органами прокуратури області вжито заходів представницького характеру задля повернення земель водного фонду площею 4 га

Повернення земельних ділянок водного фонду у державну власність є одним із пріоритетних напрямків діяльності органів прокуратури.

 

Так, Господарським судом Львівської області визнано обґрунтованими позовні вимоги прокуратури та задоволено позов про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки, який укладено Яворівською районною адміністрацією та приватним підприємцем.

 

Зазначеним договором підприємцю надано в оренду земельну ділянку, що знаходиться на території Бірківської сільської ради, площею 4 га, зайняту ставом для риборозведення.

 

 

Однією із підстав звернення до суду стало те, що районна адміністрація вийшла за межі своїх повноважень та розпорядилася землями державної власності, таким чином порушила вимоги ст.122 ЗК України (повноваження органів виконавчої влади, Верховної Ради Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування щодо передачі земельних ділянок у власність або у користування).

 

Відтак, до земель державної власності, в особі Львівської обласної державної адміністрації, буде повернуто 4 га земель водного фонду.

 

 

 

 

Прес-служба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 2102