Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.09.2017

За пропозицію надання неправомірної вигоди прокурор на Львівщині сплатить до бюджету майже 140 тис грн

Шевченківський районний суд м. Львова виніс вирок прокурору Дрогобицької прокуратури, яку у червні затримали на передачі 5 тис доларів неправомірної вигоди працівникові Управління захисту економіки у Львівській області за виведення її з-під підозри щодо заволодіння майном одного підприємства.

Крім цього, за ці кошти правоохоронець повинен був не виконувати доручення слідчого у кримінальному провадженні та впливати на свідків.

Такими діями прокурор вчинила кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Під час судового засідання обвинувачена повністю визнала свою вину у скоєнні вказаного злочину. Призначаючи міру покарання, суд врахував обставини, що вказана особа притягається до кримінальної відповідальності вперше, має двох малолітніх дітей та перебуває у відпустці по догляду за дитиною.

Відтак, суд прийняв рішення конфіскувати 5 тис доларів, а також призначив покарання у вигляді штрафу на суму 12,7 тис грн. Усього у дохід держави буде стягнуто близько 140 тис грн.

 

Прес-служба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 2058