Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.10.2017

На Львівщині народному обранцеві та секретареві однієї із міськрад повідомили про підозру у розтраті майна і службовому підробленні

За процесуального керівництва Самбірської місцевої прокуратури, працівниками поліції та  Управління захисту економіки у Львівській області задокументовано факт неправомірних дій голови та секретаря однієї із міських рад Львівщини.

Службові особи внесли до офіційних документів завідомо неправдиві відомості та на їх основі заволоділи бюджетними коштами.

Заздалегідь домовившись про вчинення правопорушення, голова та секретар склали, підписали та затвердили протокол чергової сесії міської ради, на якій нібито розглядалось питання «Про преміювання міського голови до Дня місцевого самоврядування та надання матеріальної допомоги».

Правоохоронці встановили, що зловмисники використали сфабриковане рішення та подали бухгалтеру задля нарахування премії і матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань. Таким чином, чоловік незаконно отримав  близько 15 тисяч гривень.

Відповідно до ч.1. ст.482 КПК України, прокурором області, службовцям повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.366 (службове підроблення), а голові міськради ще й за ч.2 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

За вчинене секретареві загрожує обмеження волі на строк до 3 років з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю, а голові міської ради – до 5 років позбавлення волі та трирічне позбавлення права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Прес-служба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 2489