Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.11.2017

Прокуратура ініціює посилення роботи щодо захисту прав і свобод дітей на Львівщині

Прокуратура на Львівщині зафіксувала понад 230 випадків безвісного зникнення дітей, 70 з яких розшукувались у межах кримінальних проваджень. Крім цього, цьогоріч 7 дітей вчинили самогубства.

При цьому, переважна більшість неповнолітніх не перебували на обліках в органах і службах у справах дітей, а також з ними не працювали шкільні психологи.

Водночас, діти проживали у неблагополучних сім’ях, де батьки або законні представники зловживали спиртними напоями або тривалий час перебували за кордоном.

Проаналізувавши матеріали кримінальних проваджень, прокуратура встановила, що неналежний догляд і байдуже ставлення з боку батьків (опікунів) до дітей, не виявлення психологічних проблем у них навчальними закладами та, відповідно, не залучення до роботи психологів, соціальних центрів та ювенальної превенції, призвели до трагічних наслідків.

Зазначимо, що найбільше таких випадків трапляються у Шевченківському, Личаківському та Залізничному районах Львова.

Враховуючи зазначене, прокуратура доручила органам і службам у справах дітей вжити додаткових заходів для виявлення дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах, проживають у малозабезпечених сім’ях, постійно конфліктують з оточуючими та схильні до суїцидальних вчинків, задля проведення профілактичних заходів і упередження фактів вчинення ними злочинів чи самогубств.

Результати цього моніторингу обговорюватимуться на нараді в прокуратурі області.

Також, прокурори проводитимуть для дітей у школах навчально-практичні та роз’яснювальні семінари.

Сфера захисту прав і свобод дітей перебуває на особливому контролі керівництва прокуратури області.

 

Прес-служба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 2024