Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.11.2017

Прокуратура на Львівщині забезпечила повернення понад 1,5 млн грн бюджетних коштів

Згідно Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», замовник, який має намір щодо забудови земельної ділянки у відповідному населеному пункті, зобов’язаний взяти участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населеного пункту (за винятком випадків, визначених законом).

Таким чином, замовник, ще до прийняття об’єкта будівництва в експлуатацію, повинен перерахувати до місцевого бюджету кошти для створення і розвитку інфраструктури міста.

Так, столична «Будівельна компанія «Міськбудінвест», у 2011 році розпочала будівництво багатоквартирного житлового будинку у м. Моршин, який у 2015 році ввела у експлуатацію.

Однак, підприємство не уклало договір про пайову участь та, відповідно, не сплатило до міського бюджету необхідних внесків.

У зв’язку з цим, прокуратура Львівської області звернулася до господарського суду м. Києва з позовом в інтересах Моршинської міської ради про визнання такого договору укладеним та стягнення з підприємства несплачених коштів, який цьогоріч у травні суд задоволив у повному обсягу.

Відтак, завдяки прокуратурі, у листопаді 2017 року, ТОВ «Будівельна компанія «Міськбудінвест» сплатила до міського бюджету Моршина 1,5 млн грн.

 

Прес-служба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 2082